Matkalla Tukholmaan

02.06.2009

Viime kesänä O-ringenin paluumatkalla katteltiin Amorellan kannelta Djurgårdenin suuntaan. Aurinko paistoi ja olut oli kylmää. Siinä tuli mieleen, että pitäisköhän vielä joskus käydä näyttämässä Tukholmalle miten juostaan. Seuraavalla viikolla ystäväni Roimelan Tomba soitteli ja kyseli lähtisinkö taas juoksemaan Tukholman maratonia seuraavana keväänä. Kauaa en miettinyt ja siinä vaiheessa ajatus tuntui kovin hyvältä.

Tuli syksy ja tuli talvi. Syksyllä reeni ei maistunut eikä se maistunut vielä joulukuussakaan. Tammikuun alussa kuitenkin tartuin härkää sarvista. Tein hienot suunnitelmat paperille. Nousujohteista harjoittelua maaliskuun loppuun asti, kuitenkin enemmän suunnistukseen keskittyen. Tarkoitus oli ensin ottaa paikka raudanlujasta Tiomilan ykkösjoukkueesta. Tiomilan jälkeen suunnitelmana oli siirtää harjoittelua asvaltille ja juosta pitkät lenkit sekä vetoreenit asvaltilla.

Maaliskuun loppupuolelle saakka mentiinkin aikataulussa, ja kunto oli kohdallaan. Sitten kävi taas niin, että pelasin itseni ulos joukkueista. Eihän siinä toki olisi oikeasti ollut edes mahdollisuuksia, mutta en pystynyt kunnolla edes yrittämään. Tiomilan jälkeen kärsin flunssan eikä maratonharjoittelu muutenkaan ottanut tuulta alleen. Muutamat pitkät lenkit työstin Tomban kanssa, mutta muuten asenne oli hieman kadoksissa. Siitepölykausikin oli alkanut, joten kulkukin oli aivan surkea.

Viimeiset pari viikkoa ennen itse tapahtumaa yritin vain pelastaa sen mitä pelastettavissa oli. Palauttelin ja tein muutamia kovia treenejä. Tiesin, että kunto ei ole huono, koska tammikuusta maaliskuuhun olin treenannut hyvin. Uskoin, että pystyn helposti parantamaan kolmen vuoden takaista aikaa.  Tankkaus onnistui mielestäni hyvin ja kaikki vaikutti päällisin puolin olevan kohdallaan. Päätin lähteä nautiskelemaan kesäisestä Tukholmasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: